Encara no ho sé Lola

“No respectar el límit de la pista pot suposar un perill tangible, qualsevol indret, objecte o acció pot esdevenir un esdeveniment confós. Tot el que veureu en aquesta pista, és mentida! Per a mi… us ho ben asseguro, aquest és un moment de possibilitat, on el que sembla, no és! Doncs perquè el que ara s’esdevindrà és com un dolç, un instant efímer i fugisser que com un caramel se’ns fondrà a la boca per deixar-ne tan sols un vague record, en el millor dels casos… agradable.”

“Encara no ho sé Lola” és un espectacle de circ de manufactura artesanal. Un moment escènic d’una inqüestionable humanitat, on es troben el divertiment, el risc i la poètica, amb disciplines de circ: acrobàcies, roda cyr, hula-hoop, perxa xinesa, trapezi, llançament de ganivets i l’excentricitat dels personatges.

El divertiment i la poètica, d’una plàstica trobada a partir dels elements circenses en un espai d’intimitat i complicitat amb el públic. La proximitat del que s’esdevé a la pista, la interpretació musical i la manipulació de la tècnica, pren una dimensió molt captivadora i naturalitat escènica.

La música en directe està basada en una instrumentació de piano, trompeta i ukelele, a més del violí, veu, acordió i d’altres efectes sonors.

“No sabria dir-te si ets tu, sempre tu, Lola, o qualsevol altre. No és possible qualsevol altra, i ara et presentes així, sense avisar en totes les teves presencies… i tant que recordo, quan com tu ara, veiem a la gent desde baix, alts enormes, inmensos… com oblidar quan el futur era de veritat futur, i tant real que no podies ni abastar-lo. Ara no sé si puc o si vull seguir-te… Lola?”

Multimèdia

Títol: “Encara no ho sé Lola”
Creació: Col·lectiva
Direcció: Bet Garrell i Marcel Escolano
Textos: Marcel Escolano
Direcció Musical: Martí Soler
Escenografia i Espai escènic: Los Galindos
Vestuari: Perturbado de Ponzoña i Txell Janot
Il·luminació: Los Galindos
Direcció Tècnica: Marcel Escolano
Cuiner: Andrés Melero
Suport Tècnic: Benet Jofre
Comunicació: Comèdia
Fotografia i Vídeo: Josep Guindo, Marta G.C. i Oriol Aubets.
Producció: Los Galindos – Txell Bosch
Amb el Suport de: ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), IRLL (Institut Ramon Llull), Circ Crac (Circ Cric), Cronopis, Txo Titelles.

Espectacle en carpa

La Iurta de Los Galindos és un Circ de lona i fusta d’una acollidora personalitat.
Un espai diàfan de 9 metres de diàmetre que descobreix una magnífica estructura de fusta que pot acollir 100 persones entorn d’una petita pista de circ farcida de possibilitat.

Cinc generacions d’artistes a la pista. 7 artistes de 10 a 53 anys.
Arran de les diferents trajectòries artístiques i els encontres en el temps, “Encara no ho sé Lola” reuneix un grup de persones amb un vincle referencial tant artísticament com emocional.
Un projecte de rigor i qualitat artística, que d’una manera natural ens parla del valor de la transmissió generacional.

Repartiment

Bina Rieck (pallassa, hula-Hoop i músic)
Marcel Escolano (pallasso, Hula-hoop i acròbata)
Bet Garrell (hula-hoop, trapezi i acròbata)
Martí Soler (acròbata, roda Cyr, llançador de ganivets i músic)
Anna Pascual (perxa xinesa, acròbata i músic)
Bruna Escolano (ballarina de pista)
Berta Escolano (acròbata, músic)

Breus notes de currículums de l’equip

Bet Garrell, 47 anys i Marcel Escolano, 48 anys (Catalunya).
Cofundadors de la Cia. Los Galindos ara fa 24 anys amb extensa trajectòria i reconeixement nacional i internacional. Cofundadors de L’Escola de circ Rogelio Rivel. Inqüestionables del nou circ català i europeu, col·laboradors en múltiples projectes locals i forans. Trapezistes volants, acròbates mans a mans, acròbates i manipuladors de hula hoops excèntrics i pallassos.

Bina Rieck, 53 anys (Alemanya). Indiscutible de l’escena circense europea i internacional a Gosh, Arcahaos, SheinbarVarietée-Berlin i múltiples projectes arreu. Acròbata excèntrica de referència per als artistes del nou circ europeu, pallassa d’ofici i passió.

Martí Soler, 36 anys (Catalunya). Acròbata mans a mans, roda Cyr i trompetista. S’ha format a L’Escola de Circ Rogelio Rivel (Bcn) i a l’Acadèmia de Circ d’Annie Fratellini (Paris). Consolidada trajectòria en projectes propis i aliens: Cia Daraomai, Cronopis, Cirque Rasposo, Baró d’Evel Cirq Cie, entre molts d’altres projectes. Ha esdevingut referent a les noves generacions d’acròbates catalans. Ha assumit la direcció musical d’aquest espectacle.

Anna Pascual, 32 anys (Catalunya). Acròbata a la perxa xinesa, mans a mans i pianista. S’ha format a L’Escola de Circ Rogelio Rivel (Bcn) i a l’Acadèmia de Circ La Flic de Torino (Itàlia). Intensa trajectòria personal i ara membre de la Cia. Psirc amb l’espectacle Acrometria, membre actiu del Col·lectiu Cronopis a Mataró i col·laboradora d’Animal Religion.

Bruna Escolano, 12 anys (Catalunya). Estudia dansa clàssica i aquest és el tercer espectacle de circ que realitza amb la família.

Berta Escolano, 10 anys (Catalunya). Estudia circ i violí i aquest és el tercer espectacle de circ que realitza amb la família.