La Companyia

LOS GALINDOS  (1991)
Bet Garrell (1968) i Marcel Escolano (1967)

Premi Nacional de Cultura 2016

 

 

Los Galindos neix d’una sinergia de recerca inquieta i d’energia jove. Sota la influència directa de l’època de la creació col·lectiva i, en certa manera, hereus de l’esperit de llibertat del teatre independent que ens va precedir.

Inspirats per la poètica i l’imaginari fantàstic del Circ, ens ha captivat el repte de superació, la necessitat de complicitat i la possibilitat de viure i expressar-nos en llibertat. Des de l’aprenentatge i també des del rigor professional.

Durant aquests vint-i-nou anys de viatge hem circulat per diferents territoris creatius. El moviment humà que comporta la vida de companyia va posicionar a Bet i Marcel com a líders naturals del projecte. Els primers dotze anys de troupe com a trapezistes volants, acròbates, malabaristes polifacètics i artistes excèntrics van propulsar la companyia a l’escena internacional.

L’any 2003 va ser un punt d’inflexió i a partir d’aquest moment seguim el projecte com a parella artística.

A partir de l’any 2011, els nous propòsits ens empenyen, finalment, al vell desig de poder presentar els nostres projectes a la Iurta, una cap mongol de nou metres de diàmetre amb un aforament de 100 espectadors, on hem creat els sis darrers espectacles. Cercant des de la poètica revolucionària, la transmissió generacional i una posada en escena acurada.

Una confrontació de l’individu amb les seves capacitats, que és on entenem que el circ ens permet ser lliures i honestos. Entesa la circularitat, poder trencar totes les línies i passejar-nos pel llindar de la possibilitat.

El circ, com art nòmada ens ha portat arreu de la geografia i alhora ens permet viatjar per diferents paratges emocionals entre la creació, l’aprenentatge i la transmissió. Hem desenvolupat un projecte artístic amb empremta pròpia, on l’ofici ens exigeix una recerca escènica compromesa.

Premi Nacional de Cultura 2016 (Generalitat de Catalunya)