MDR – mort de riure

MDR és una farsa per incomodar i divertir.

Melon, Mardi i Rossinyol s’enfronten a un atzucac inesperat. La seva naturalesa indòmita i maldestre i la necessitat d’existir els aboquen a una obra improbable, on exploren lliurement qualsevolbarbaritat. Aquesta experiència hilarant i aterridoratraspua una història d’amistat sincera i aspra, provocada per un sentiment de responsabilitat i de culpa. Un crim improbable, un judici dubtós i un càstigabsurd. De manera paradoxal, potser arribaran a provocar el desig de morir de riure.  

Aclaparats per un sentiment d’injustícia devastadora i un esfereidor desajust global, volem posar en qüestió l’arbitrarietat de la justicia des del pallasso, com a personatge de l’escena i habitant del circMDR és una vivència escènica, que ha demanatuna transposició del fet qüotidià configurant un espectacle per contagiar optimisme i atiar l’esperitcrític, on el riure, el plaer i la fantasia són el motor.

El circ, com art nòmada ens ha portat arreu de la geografia i alhora ens permet viatjar per diferentsparatges emocionals entre la creació, l’aprenentatge i la transmissió. Hem desenvolupat un projecte artísticamb empremta pròpia, on l’ofici ens exigeix una recerca escènica compromesa.

Inspirats per la poètica i l’imaginari fantàstic del Circ, Los Galindos neix al 1991 d’una sinergia de recerca inquieta i de la creació col·lectiva. La companyia reb el Premi Nacional de Cultura 2016 als vint-i-cinc anys de trajectòria i, per MDR el 2021, el Premi de la Crítica a Millor espectacle de circ, el Premi Zirkólika Especial del Jurat i el Premio del Público al TAC de Valladolid.

Multimèdia

Autoria, concepte i direcció: Bet Garrell i Marcel Escolano

Creació i interpretació: Anicet Leone, Gabriel Agosti i Marcel Escolano
Acompanyament artístic i regidoria: Bet Garrell
Equip de creació fins a la data d’estrena: Anicet Leone, Marcel Escolano, Santi Ruiz Albalate i Bet Garrell
Posada en escena: Stephane Filloc
Col·laboració en l’escriptura i concepte escenogràfic: Joël Fesel
Complicitat conceptual: Johnny Torres

Andròmina
: Nartxi Azcargorta
Fotos: Klara Pedrol i Mireia Guilella

Producció executiva i difusió: Caterina Fiol
Una producció de Los Galindos

Col·laboracions, ajuda i complicitats indiscutibles: Adrià Naranjo, Franxi Misserachs, Imma Vilar, Antigua i Barbuda, Adriano Marçal, Joan Cruixent, Txo Titelles, Borde Basse i Jordà Ferrer.

Suport a la creació: Ajuntament de Cardedeu – Cardedeu Inspirant Cultura.

Amb la complicitat de Taula de Cultura i Joves de St. Esteve de Palautordera, la Cia. Baró d’Evel, CarnageProductions i el Konvent Circ, així com les àrees de Cultura dels Ajuntaments de Sant Esteve de Palautordera i de Granollers.

Amb el suport de l’ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Institut Ramon Llull.


L’equip artístic

Anicet Leone. Pallasso i acròbata. Aventurer de l’art i el vol. Format en arts plàstiques i a l’Escola de Circ Le Lidó a Tolouse. Ha col·laborat en diversos projectes i companyies, Crida compasny, Los Galindos etc. Actualment la seva implicació a Fliying Frenchies vehicula la seva recerca artística i inventiva.

Gabriel Agosti. Malabarista i pallasso format a l’escola de circ de Rimini i l’Escola de Circ Le Lidó a Tolouse. Actor de circ i cinema. Col·laborador de Crida Company.

Marcel Escolano. Pallasso i comediant, cofundador de la companyia Los Galindos. Direcció del projecte i actor a l’escena.

Joël Fesel. Desembarca fa vint-i-quatre anys al món de l’escena, provinent de les arts plàstiques. Cofundador del Groupe Merci – Tolouse – França. Ens acompanya en l’escriptura i la concepció escenogràfica de l’espai escènic.

Stephane Filloc. Comediant d’intervenció urbana, des de la dècada dels noranta, és un referent a França amb el seu projecte Carnage Produccions. Ha participat en projectes com Freres Grumeaux, GIGN, i un llarg etcètera. Ens ajudarà a la posada en escena i a la direcció d’actors.

Johnny Torres. Acròbata i actor de circ. Estudiós i amant de les arts del risc i la incertesa. Cofundador de: Los Galindos, el Circo de la Sombra i Circ Teatre Modern entre d’altres.

Bet Garrell. Acròbata i artista de circ. Cofundadora de la companyia Los Galindos. Direcció Artística i del projecte.

Menú